PROJE EKİBİMİZ

PROJE EKİBİMİZ
PROJE EKİBİMİZ

26 Mayıs 2021 Çarşamba

Merhaba sevgili okuyucular,

Projemizin Mayıs ayı etkinlikleri kapsamında çalışmalarımızı tamamladık. Temamız 'Dostluk'. Kitabımız ise Pollyanna. 

1)Kitabımızı okuduk. Kitabımızın içeriğiyle alakalı öğrencilerimiz 5N1K sorularını wordwall’da hazırladılar. Hazırlanan oyunlarımızı oynadık. Karekodlarını ilgili sayfamıza yerleştirdik.

2) Proje sonu sergimiz için her aya ait çalışmalarımızdan dörderli fotoğraf kolajı yaparak ilgili padlete yükledik.  Sergiyi hazırlayan öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

3)9 Mayıs e-Twinning Günü etkinlikleri kapsamında her okuldan bir öğrencimiz videosunu ilgili canva linkine yükledi. E-twinning Bizim İçin Ne İfade Ediyor ? diye sorduk. Bu soruya yanıtlar aradık.

4) Proje ortak final ürünümüzü tamamladık. Öğrencilerimiz toplamda on bölümden oluşan masal yazdılar. Her bölümü farklı okuldan bir öğrencimiz seslendirdi, farklı bir okuldan öğrencimiz resmini çizdi. Ortaya çok güzel bir masal çıktı. Emek veren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

5)Proje sonu öğretmen-öğrenci-veli anketlerimizi tamamladık. Proje sonu öğrenci ve veli değerlendirmelerini öğrenci ve velilerimiz canva linkinde video şeklinde yaptılar. Duygu ve düşüncelerini ifade ederek bizleri mutlu ettiler. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz.

6)Öğrenci kapanış toplantımızı yaptık. Proje final ortak ürünümüzü önceden okumalarını istedik. Quiziz’de yarışma sonucu sorulara doğru yanıt veren öğrencilerimiz hediye kazandılar.

7) Proje öğretmen kapanış toplantımızı yaptık. Yollarımız iyi ki kesişti dedik ve yeni projelerde yolumuzun kesişmesi dileklerimizle keyifli sohbetimizi bitirdik.

8) Projemize katılım gösteren herkese sertifikalarını verdik.

Çalışmalarımız bu ay itibariyle sona erdi. Çok verimli güzel bir projeydi. Proje kurucularımıza, proje ortaklarımıza, katkı sağlayan tüm öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Başka hikayelerde görüşmek üzere…Sevgiyle kalın...

Proje değerlendirmem;

Merhabalar,

‘Anne Baba! Telefonlar Rafa, Kitaplar Masaya’ dedik ve projemizin sonuna geldik. Her güzel şeyin sonu olduğu gibi anılarda taptaze kalacak olan bu projede yer aldığım için çok mutlu olduğumu belirtmek isterim. Birbirinden değerli proje kurucuları ve birbirinden değerli proje ortaklarımızla aylardır ortak bir amaç için elbirliğiyle çalıştık. Proje toplantılarımız, yazışmalarımız, fikir alışverişlerimiz; saygı ve hoşgörü içerisinde gerçekleşirken yapılacak olan tüm etkinliklerimizde ‘öğrencilerimizin ve velilerimizin’ kalplerine dokunabilmeyi hedefledik. Dokunduk da…Proje öğrenci ve veli değerlendirmelerinde bunu görebiliyoruz.

Kitaplar sessiz dostlar, her kahraman ayrı bir dünya.  Kitap okumayı sevdirebilmek, öğrencilerimizin kendi dünyalarını bulabilmelerine yardımcı olmak için çıktığımız bu yolda; üç senedir öğrencilerimle kitap okuma alışkanlığını kazanmak için farklı etkinlikler uygulasak da bu sene dördüncü sınıf olarak projemiz sayesinde her ay farklı bir tema ve ilgili kitabı okuyup çalışmaları tamamlamak bizim okuma sevgimizi daha da arttırdı.

Ailemizle okuma saatleri yapmanın mutluluğunu yaşadık. Bir yazar ile buluşma saatinde onun kitabını okuyup ona sorular yöneltebilmenin tadına vardık. Kilometrelerce ötede ekrandan tanıştığımız adlarını bile bilmediğimiz arkadaşlarımıza yeri geldi şehrimizin gezilecek yerlerini anlattık yeri geldi hediyelerimizle birlikte en içten mektuplarımızı yazdık, onların sevgisini içimizde hissettik. Evlerde kapalı kaldığımız bu zor günlerde ekranlarımıza dünyaları sığdırdık, festivalimizle eğlendik. Bildiğimiz web2 araçlarına yenilerini ekledik.

Yaptığımız tüm etkinliklerde öğrenme isteği, azim, paylaşım ve bolca emek var. Sonu ise huzur ve mutluluk… Tüm ekip arkadaşlarıma, değerli öğrenci ve velilerimize çok teşekkür ederim. Sevgiyle kalın…

Sakarya-Adapazarı-Çökekler İlkokulu-4/C Sınıf Öğretmeni-Esin KUŞ










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder